De zon als energiebron: ontdek de mogelijkheden!

Laat de zon voor jou werken: zonnepanelen wekken elektriciteit op!

Door het gebruik van zonnepanelen kun je jouw eigen energie op een duurzame manier opwekken, waarbij het licht van de zon wordt omgezet in stroom. Dit maakt zonne-energie een vorm van groene energie, wat praktisch onuitputbaar is en duurzame stroom levert. In België hebben we gemiddeld meer dan 1500 zonuren per jaar, waardoor zonnepanelen uiterst geschikt zijn voor gebruik in ons land. En met de toenemende vraag naar duurzame energie is zonne-energie een slimme investering voor zowel het milieu als jouw portemonnee. Zonnepanelen bestaan uit twee cellen gemaakt van materiaal dat stroom geleidt wanneer er licht op valt. Om het meeste zonlicht op te vangen, worden zonnepanelen idealiter gericht op het zuiden en in een hoek van 36 graden geplaatst. Wanneer de zon op de zonnecellen schijnt, ontstaat er een elektrische stroom tussen de positieve en negatieve lading van de cel, wat resulteert in gelijkstroom. Het hebben van zonnepanelen wordt steeds populairder, mede doordat de aanschaf de laatste jaren een stuk goedkoper is geworden. Met een groeiend aantal zonnepaneleninstallaties in België, is het duidelijk dat steeds meer mensen kiezen voor deze slimme en duurzame investering voor hun huis.

Toon alles

De omvormer: jouw sleutel tot bruikbare zonne-energie!

Wist je dat zonnepanelen omvormers nodig hebben om energie op te wekken? De omvormer is namelijk het belangrijkste onderdeel van de complete zonnepanelen installatie en zorgt ervoor dat de opgewekte gelijkstroom wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Dit betekent dat je de elektriciteit die je opwekt ook daadwerkelijk kunt gebruiken in huis! De keuze van de omvormer hangt af van de schaduwvorming op het dak en het vermogen van de zonnepanelen. Wil je weten welke omvormer het meest geschikt is voor jouw zonnepanelen? Neem contact met ons op voor advies en ontdek hoe jij kunt profiteren van de kracht van de zon!

Zonnepanelen van DoWatt

Ga groen: laat zonnepanelen jouw apparaten van stroom voorzien!

Niet alles nodig? Jouw opgewekte energie terugleveren en je energierekening verlagen!

Een win-win situatie!

Ook geld besparen met zonnepanelen?

Premium kwaliteit zonnepanelen

Als authorized platinum reseller biedt DoWatt AEG zonnepanelen van topkwaliteit met gunstige garantievoorwaarden en hoog rendement.

Veelgestelde Vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen? Start een live chat

Wat zijn de voordelen van het gebruik van zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Zonne-energie is gratis, ecologisch, veilig, schoon en geruisloos. Dit heeft een positieve impact op het milieu en zorgt voor een schonere leefomgeving. Daarnaast bespaar je flink op energiekosten met de aanschaf van zonnepanelen en stijgt de waarde van je woning aanzienlijk. Door de duurzame upgrade van het energielabel wordt je woning duurzamer en je afhankelijkheid van de energieleverancier minimaal. Zonnepanelen zijn bovendien onderhoudsvrij en gaan minimaal 25 jaar mee. Kortom, zonnepanelen bieden veel voordelen en zijn een slimme investering voor een duurzamere toekomst.

Nee, zonnepanelen werken ook bij daglicht. Op een bewolkte dag wek je nog steeds energie op met je zonnepanelen. Het rendement op zonnige dagen is echter hoger dan op bewolkte dagen. Dit betekent dat je nog steeds bespaart op je energiekosten, zelfs als de zon niet altijd schijnt.

De kosten voor een zonnepanelen installatie zijn afhankelijk van verschillende factoren die de prijs zowel positief als negatief kunnen beïnvloeden. Dit is onder andere afhankelijk van het type zonnepaneel, de omvormer, de power optimizer, het energieverbruik, de ruimte en ligging van het dak en de installatiekosten. Bij DoWatt helpen wij je graag bij het vinden van de beste optie voor jouw situatie en kan je bij ons een Dakscan doen om te kijken wat de kosten precies zijn.

Scroll to Top