Thuisbatterijen

Bij DoWatt zijn we gepassioneerd over groene energie en willen we u helpen om het meeste uit uw zonnepanelen te halen. 

Een thuisbatterij is de perfecte aanvulling op uw zonne-energiesysteem! Hiermee slaat u overdag opgewekte energie op en gebruikt u deze wanneer u maar wilt. Word energie-onafhankelijk en bespaar op uw energierekening met onze duurzame en betrouwbare thuisbatterijen.

Geef uw zonne-energie een boost met een thuisbatterij!

Een thuisbatterij is hét antwoord op de vraag hoe u uw overtollige zonne-energie optimaal kunt benutten. Uw opgewekte energie wordt opgeslagen in de batterij en is klaar voor gebruik wanneer de zon niet schijnt. Zo geniet u van maximale energie-efficiëntie en draagt u bij aan een duurzame toekomst.

Waarom kiezen voor een thuisbatterij? Dit zijn de voordelen:

Een thuisbatterij is hét antwoord op de vraag hoe u uw overtollige zonne-energie optimaal kunt benutten. Uw opgewekte energie wordt opgeslagen in de batterij en is klaar voor gebruik wanneer de zon niet schijnt. Zo geniet u van maximale energie-efficiëntie en draagt u bij aan een duurzame toekomst.

Thuisbatterijen van DoWatt

Ga groen: laat thuisbatterijen jouw apparaten van stroom voorzien!

Niet alles nodig? Jouw opgewekte energie opslaan of terugleveren en je energierekening verlagen!

Een win-win situatie!

Ook geld besparen met thuisbatterijen?

Veelgestelde Vragen

Zit jouw vraag hier niet tussen? Start een live chat

Wat zijn de voordelen van een thuisbatterij?

Stel je voor: je eigen huis dat altijd van stroom is voorzien, zelfs tijdens stroomstoringen! Met een thuisbatterij kun je de energie die je zonnepanelen opwekken opslaan en gebruiken wanneer je die het meest nodig hebt, zoals tijdens de avonduren of bij stroomstoringen. Dit betekent dat je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet en altijd verzekerd bent van stroom.

Bovendien kun je slim inspelen op dynamische energieprijzen door energie op te slaan wanneer de prijzen laag zijn en te gebruiken of terug te leveren aan het net wanneer de prijzen hoog zijn. Dit kan leiden tot flinke besparingen op je energierekening.

En dat is nog niet alles! Een thuisbatterij helpt ook bij het stabiliseren van het energienet, wat bijdraagt aan een duurzamer en betrouwbaarder elektriciteitssysteem.

Kortom, een thuisbatterij is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een slimme financiële investering voor de toekomst.

Thuisbatterij Kiezen

Hoe kies ik de juiste thuisbatterij voor mijn behoeften?

Stel je voor dat je een krachtige thuisbatterij hebt die je helpt energie op te slaan voor later gebruik. Maar hoe weet je welke batterij je nodig hebt? Hier is een eenvoudig schema om je te helpen:

Huishouden Gemiddeld verbruik (kWh per jaar) Aanbevolen batterijcapaciteit (kWh)
Eenpersoonshuishouden 2.000 3-5
Tweepersoonshuishouden 3.500 5-7
Driepersoonshuishouden 4.500 7-9
Gezin van vier personen 5.500 9-11

Met deze informatie kun je een batterij kiezen die past bij jouw energieverbruik. Vergeet niet dat een grotere batterij meer energie kan opslaan, wat handig is voor grotere huishoudens. Maar zelfs een kleinere batterij kan al veel voordelen bieden!

Hopelijk helpt dit je om de juiste thuisbatterij te kiezen.

Een thuisbatterij in Nederland is super rendabel omdat je hiermee je eigen opgewekte energie kunt opslaan en gebruiken wanneer je maar wilt! 🌞🔋

Hier zijn drie redenen waarom het zo slim is:

  • Geld besparen: Je kunt de energie die je overdag opwekt met je zonnepanelen 's avonds gebruiken, waardoor je minder stroom van het net hoeft te kopen.
  • Onafhankelijkheid: Je bent minder afhankelijk van energieleveranciers en stijgende energieprijzen.
  • Milieuvriendelijk: Je draagt bij aan een groenere toekomst door meer gebruik te maken van duurzame energie.

Kortom, een thuisbatterij maakt je energierekening lager, geeft je meer controle en helpt de planeet! 🌍💚

Stel je voor dat je een thuisbatterij hebt staan! Voor elke kilowattuur (kWh) stroom die je teruggeeft aan het elektriciteitsnet, hoef je geen belasting te betalen voor 1 kWh die je gebruikt.

Met de thuisbatterijen van DoWatt kun je energie vanuit de batterij teruggeven aan het net, zelfs zonder zonnepanelen! Dit betekent dat je nog steeds kunt profiteren van de salderingsregeling.

Maar er is iets belangrijks aan de hand. Na 2027 verdwijnt de salderingsregeling. De overheid kijkt nu hoe ze kunnen voorkomen dat mensen dubbele belastingen moeten betalen voor hun thuisbatterij.

We denken dat dit goed geregeld zal zijn voordat de salderingsregeling stopt. Als er geen belasting wordt geheven op de energie die je opslaat in je thuisbatterij, verandert er niets aan het geweldige rendement dat je met je batterij kunt behalen. Dus ook na 2027 blijft je thuisbatterij super nuttig!

De levensduur van een thuisbatterij hangt af van het aantal laadcycli. Een laadcyclus is het opladen of ontladen van de batterij om uw huishouden van stroom te voorzien en tegelijkertijd overtollige zonne-energie veilig op te slaan. Bij DoWatt gaat de Growatt thuisbatterij maar liefst 20-25 jaar mee, met een standaard garantie van 10 jaar!

Zit uw thuisbatterij propvol omdat u weinig energie verbruikt en de zon volop schijnt? Geen zorgen! De overtollige energie wordt dan terug op het net geïnjecteerd volgens de tarieven in uw energiecontract. Is uw thuisbatterij leeg? Dan haalt u weer stroom van het net tegen de actuele energieprijzen.

Scroll to Top